Vafle s čokoládovou šľahačkou a malinami
Suroviny
Vafle
- 340 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli Kania
- 40 g trstinového cukru Belbake
- 400 ml acidofilného mlieka Pilos
- 100 ml mlieka Pilos
- 2 vajcia
- 50 ml rastlinného oleja Vita D´or na opekanie
Čokoládová šľahačka
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Milbona
- 50 g práškového cukru Belbake
Čokoládová poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 100 ml mlieka Pilos
Servírovanie
- 450 g malinového džemu Maribel
- 250 g malín
Potrebujeme
vafľovač, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Vafle
V mise zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, štipku soli a trstinový cukor. V druhej mise zmiešame acidofilné mlieko, mlieko a vajcia. Tekutú zmes prilejeme k sypkej a vafle opekáme na oleji dozlatista.
Tip: Ak chceme, aby vafle ostali chrumkavé do podávania, odložíme ich do vyhriatej rúry.
Čokoládová šľahačka
Nalámanú horkú čokoládu roztopíme so 150 ml smotany na šľahanie vo vodnom kúpeli a následne rozmiešame na hladkú ganáž.
Mascarpone vyšľaháme s 200 ml smotany na šľahanie dopolotuha. Na osladenie pridáme do krému práškový cukor. Mierne vychladnutú ganáž prilejeme naraz do krému. Prešľaháme a necháme stuhnúť v chladničke.
Čokoládová poleva
Nalámanú čokoládu zalejeme zohriatou smotanou na šľahanie s mliekom a rozmiešame do hladkej a lesklej polevy.
Servírovanie
Vafle servírujeme potreté malinovým džemom, krémom, polevou a malinami.