Nepečený krémeš
Suroviny
Pudingový krém
- 50 g práškového cukru Belbake
- 40 g Zlatého stebla Belbake (Zlatého klasu)
- 1 žĺtok
- 150 ml plnotučného mlieka Pilos
- 300 ml plnotučného mlieka Pilos
- 100 g masla Pilos
Šľahačka
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 1 lyžička vanilínového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 12 maslových sušienok Sondey
- 12 polomáčaných maslových sušienok Sondey
Potrebujeme
hrniec, mixér, stredne veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Pudingový krém
V miske zmiešame práškový cukor, Zlaté steblo, žĺtok a 150 ml mlieka. V hrnci privedieme 300 ml mlieka tesne pod bod varu. Za stáleho miešania prilejeme predpripravenú zmes a miešame dozhustnutia. Puding necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme na krém. Po lyžiciach ho primiešavame do vychladnutého pudingového krému.
Šľahačka
V ďalšej miske vymiešame smotanu s cukrom na šľahačku.
Dno plechu vystelieme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme 12 maslových sušienok. Navrstvíme pudingovo-maslový krém, šľahačku a na vrch polomáčané sušienky. Odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny.