Pistáciový cheesecake s malinami
Suroviny
Základ
- 150 g mletých sušienok Belbake
- 50 g mletých nesolených pistácií Alesto
- 100 g masla Pilos
- 100 g mrazených malín
Krém
- 500 g tučného tvarohu Pilos
- 300 g nátierky z čerstvého syra Palouček
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru Belbake
- šťava z 1 limetky
Poleva
- 170 g mletých nesolených pistácií Alesto
- 30 g masla Pilos
- 40 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- mrazené maliny
- pistácie Alesto
Potrebujeme
tortovú formu s priemerom 24 cm, mlynček, menší hrniec
POSTUP
Základ
V mise zmiešame mleté sušienky, mleté pistácie a roztopené maslo do „pieskovej“ konzistencie. Základ rozložíme na dno formy a posypeme rozdrvenými malinami.
Krém
V mise zmiešame tvaroh, nátierku z čerstvého syra, vajcia, práškový cukor a šťavu z limetky na hladký krém. Krém nalejeme na pripravený základ a vložíme do rúry vyhriatej na 165 °C približne 45 – 50 minút. Po dopečení necháme cheesecake úplne vychladnúť.
Poleva
V menšom hrnci zmiešame mleté pistácie, maslo, bielu čokoládu a smotanu na šľahanie. Miešame, kým vznikne hustý krém. Pistáciový krém rozotrieme na upečený cheesecake a dozdobíme malinami a zvyšnými pistáciami.