Obrátený jahodový koláč s kyslou smotanou
Suroviny
- 500 g jahôd
 - 50 g trstinového cukru Belbake
 - šťava z ½ citróna
 
	
Cesto
- 220 g polohrubej múky Belbake
 - 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 130 g kryštálového cukru Belbake
 - štipka soli Kania
 - 3 vajcia
 - 120 g masla Pilos
 - 150 g kyslej smotany Pilos
 - kôra z 1 citróna
 
	
Krém
- 200 g mascarpone Milbona
 - 200 g kyslej smotany Pilos
 - 50 g práškového cukru Belbake
 - 100 g jahôd
 
Potrebujeme
formu na pečenie s vyberateľným dnom s rozmermi 24,5 x 24 x 6,5 cm, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
	
POSTUP
Jahody nakrájame na kolieska a zmiešame ich s trstinovým cukrom a šťavou z citróna.
	
Cesto
Formu na pečenie vystelieme papierom a naň rozložíme jahody.
V mise zmiešame sypké suroviny. V druhej mise zmiešame vajcia, roztopené maslo a kyslú smotanu. Tekuté suroviny prilejeme k sypkým surovinám a do cesta pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto nalejeme na jahody a roztrieme ho až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 minút.
Mierne vychladnutý koláč pretočíme a stiahneme papier na pečenie.
	
Krém
Mascarpone, kyslú smotanu a práškový cukor vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička.
Krém nanesieme na koláč a po povrchu ozdobíme čerstvými jahodami.
                





 Veronika Bušová