4
3
Obrátený jahodový koláč s kyslou smotanou

Obrátený jahodový koláč s kyslou smotanou

1 h 25 m
9 porcií

Suroviny

  • 500 g jahôd
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna


Cesto

  • 220 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 130 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 3 vajcia
  • 120 g masla Pilos
  • 150 g kyslej smotany Pilos
  • kôra z 1 citróna


Krém

  • 200 g mascarpone Milbona
  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 100 g jahôd

Potrebujeme

formu na pečenie s vyberateľným dnom s rozmermi 24,5 x 24 x 6,5 cm, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička


POSTUP

Jahody nakrájame na kolieska a zmiešame ich s trstinovým cukrom a šťavou z citróna.


Cesto

Formu na pečenie vystelieme papierom a naň rozložíme jahody.

V mise zmiešame sypké suroviny. V druhej mise zmiešame vajcia, roztopené maslo a kyslú smotanu. Tekuté suroviny prilejeme k sypkým surovinám a do cesta pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto nalejeme na jahody a roztrieme ho až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 minút.

Mierne vychladnutý koláč pretočíme a stiahneme papier na pečenie.


Krém

Mascarpone, kyslú smotanu a práškový cukor vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička.

Krém nanesieme na koláč a po povrchu ozdobíme čerstvými jahodami.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať