Ovocná torta
Suroviny
Vanilkový krém
- 500 g kyslej smotany Pilos
- 40 g vanilínového cukru Belbake
Kakaový krém
- 500 g kyslej smotany Pilos
- 3 lyžice granka
Ešte budeme potrebovať
- 250 g okrúhlych piškót Tastino
- 1 konzerva broskýň v sladkom náleve (425 ml)
- 2 konzervy jahôd v mierne sladkom náleve (400 g)
- 2 banány
- 100 g čučoriedok
Potrebujeme
tortovú formu priemerom 25 cm
POSTUP
Na dno tortovej formy rovnomerne rozložíme piškóty, ktoré polejeme 3 lyžicami nálevu z broskyňového kompótu. Na piškóty uložíme ovocie (broskyne, jahody a banán). Na ovocie nanesieme kakaový krém, ktorý pripravíme zmiešaním kyslej smotany a granka. Na kakaový krém nanesieme piškóty, opäť polejeme 3 lyžicami nálevu z broskyňového kompótu, pridáme ovocie, a vanilkový krém, ktorý pripravíme zmiešaním kyslej smotany s vanilínovým cukrom. Povrch uhladíme, tortu ozdobíme čučoriedkami a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.