Plnené veľkonočné vajíčka
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 230 g masla Pilos
- 20 ml mlieka Pilos
Náplň
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 40 g masla Pilos
- 70 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 200 g mrazených malín
Na potieranie
- 3 vajcia
- štipka soli Kania
Poleva
- 500 g práškového cukru Belbake
- 50 ml citrónovej šťavy
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, potravinársku fóliu, cukrárske vrecko bez špičky, vykrajovačku v tvare vajíčka
POSTUP
Hladkú múku, kryštálový cukor, štipku soli a studené maslo vymiešame v robote na mrveničku.
Prilejeme mlieko a miešame, kým sa hmoty spoja.
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočinúť približne na 60 minút.
Náplň
Čokoládu so smotanou na šľahanie a maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Rozmiešame a náplň preložíme do cukrárskeho vrecka. Necháme stuhnúť v chladničke.
Stuhnuté cesto na pomúčenej ploche rozvaľkáme na 3 mm hrubý plát. Z cesta pomocou vykrajovačky vykrojíme vajíčka. Naplníme ich náplňou a do stredu každého vajíčka pridáme malinu. Prikryjeme druhým plátom cesta a okraje utlačíme vidličkou. Po povrchu ich potrieme zmiešaným vajcom so štipkou soli a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 – 20 minút. Po upečení ich necháme na plechu úplne vychladnúť.
Poleva
Cukor s citrónovou šťavou vyšľaháme do tekutej polevy.
Servírovanie
Na veľkonočné vajíčka nanesieme polevu a necháme stuhnúť.