Kuchyňa Lidla

Rebarbora

Cukrárske rady pre začiatočníkov

Rebarbora

Vedeli ste, že rebarbora je vlastne zelenina? Jej jedlou časťou sú stonky, listy sú však jedovaté. Počas dozrievania mení farbu zo zelenej na červenú a zrelšie stonky sa stávajú sladšími. Vďaka svojej kyselkavej chuti sa vynikajúco hodí do sladkých dezertov.  Sezóna rebarbory netrvá príliš dlho, preto neváhajte a využite na prípravu chutných koláčov a dezertov. V Lidl Cukrárni má pre vás naša cukrárka Adriana Poláková niekoľko jednoduchých receptov, ktoré môžete pripraviť v pohodlí domova pre všetkých vašich blízkych.

 

1. Z umytej a osušenej rebarbory odrežeme konce a aj listy, ktoré sú jedovaté.

 

2. Nožíkom opatrne prichytíme tvrdšiu šupku a stiahneme ju.

 

3. Očistenú rebarboru nakrájame na kocky, preložíme do misy a zasypeme kryštálovým cukrom. Premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby cukor z rebarbory vytiahol kyslosť. 

Komentáre (1)

zrušiť
  • Hosť

    Hosť
    pridané pred 365 dňami
    Veľmi zaujimavá informácia,ďakujem pekne.Lazový

    odpoveď

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter