0

Urobte si ohnisko!

Niekoľko užitočných zásad

Ohnisko tiež dáva príležitosť na trávenie času vonku s priateľmi a radosť z chuti upečeného mäska. Ohnisko je vlastne predchodca grilu.

  • Na rozpálenie ohniska používame výlučne suché drevo.
  • V ohnisku v žiadnom prípade nepálime plasty, plechovky a pod., pretože pri ich horení sa uvoľňujú zdraviu škodlivé látky.
  • V ohnisku pečieme vtedy, keď už v ňom nie sú žiadne plamene. Pahrebu rovnomerne rozhrnieme a vložíme potraviny obalené v alobale určenom na grilovanie, prípadne poukladané na špeciálnych grilovacích táckach.
  • Potraviny kladieme do pahreby vtedy, keď je dostatočne veľká a potraviny ňou dokážeme prikryť.
  • Zemiaky môžeme dať do pahreby priamo alebo ich môžeme zabaliť do alobalu. Rovnako možno pripraviť cesnak a cibuľu v šupkách.
  • Potraviny napichnuté na ražni – klobásky, špekáčiky, slaninu, jablká – pečieme nad ohňom a nie v ohni.
  • Počas pečenia otáčame ražňom, aby sa jedlo upieklo rovnomerne.
  • Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť papriky, ktoré však pečieme v ohni tak, aby koža bola úplne čierna a začala praskať. Po upečení papriky zabalíme na 10 minút do potravinovej fólie alebo mikroténového vrecka, aby sa sparili a koža sa dala ľahšie ošúpať.
Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať