1
32
Slivkové gule s makom

Slivkové gule s makom

1 h 10 m
3 porcie

Cesto

  • 500 g zemiakov
  • 300 g polohrubej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • štipka soli Belbake

 

Náplň

  • 20 sliviek alebo ringlôt
  • 75 g slivkového lekváru Sympathica

 

Servírovanie

  • 200 g masla Pilos
  • 150 g mletého maku Belbake
  • 100 g práškového cukru Belbake

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo

Cesto

Ideálne deň vopred začneme s prípravou cesta. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom v chladničke. Na druhý deň ich ošúpeme a nastrúhame najemno.

Tip: Najlepšie je použiť staršie zemiaky s vysokým obsahom škrobu alebo podľa potreby prisypeme Zlatý klas.

Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto.

Tip: S cestom pracujeme rýchlo, keď príliš dlho stojí, zemiaky začnú púšťať vodu.

Na pomúčenej pracovnej ploche z neho vytvarujeme valec.

Náplň

Umyté a osušené slivky prepolíme, zbavíme kôstky a naplníme lekvárom. Z valca odkrajujeme kolieska cesta a dovnútra balíme naplnené slivky. V rukách tvoríme úhľadné gule, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode približne 10 minút, kým vyplávajú na hladinu. V menšom kastróle roztopíme maslo a na miernom ohni ho necháme dozlatista prepáliť, aby získalo jemnú orieškovú chuť.

Servírovanie

Ešte teplé slivkové gule podávame preliate prepáleným maslom, posypané makom a práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať