- 13. máj, 2015
- Blog
- Nezaradené
Grilované v balíčku
Zeleninu, ovocie a mäso nemusíte grilovať iba priamo na rošte, ale aj šetrnejším spôsobom – v kapsičkách z alobalu. Takto pripravené jedlo bude šťavnaté a zdravšie.
V alobalových balíčkoch môžete pripraviť na grile skoro každé jedlo. Výrobe balíčkov však venujte dostatočnú pozornosť, pretože miesto taniera môže skončiť vaše jedlo v pahrebe.
Akým spôsobom pripravíte takýto balíček? Dostatočne veľký kus alobalu preložte na polovicu (lesklou stranou dovnútra). Potom ho preložte ešte raz na polovicu. Protiľahlé strany vzniknutej kapsy dôkladne uzatvorte. Vzniknutú kapsu môžete naplniť pripravenými surovinami – rybou, kúskami mäsa, zeleniny alebo ovocia. Jedlo v balíčkoch nebaľte príliš natesno. Každú porciu zabaľte do jedného balíčka, bude tak hotová rýchlejšie.
Balíček pred položením na gril dôkladne uzatvorte.