12
24
Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

45 min
6 porcií
  • 150 g slaniny z mangalice
  • 500 g zemiakov
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 1 vajíčko
  • soľ Castello
  • 200 g bryndze Pilos
  • 200 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • sitko na halušky so stierkou
  • sitko

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava. 

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame. 

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. 

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

Servírovanie      

Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

 

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. marec 2021, 13:42

    U nás sa robia trochu inak,nakrájanú slaninku vyškvaríme,škvarky vyberieme,na tej masti čo zostala zo škvarkou,opražíme cibulku,keď je opražená,dáme do toho bryndzu a miešame aby sa rozpustila.Keď je rozpustená,vylejeme zmes na halušky a posypeme škvarkami.Dobrú chuť.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. apríl 2021, 09:09

      Dobrý deň, ďakujeme za zdieľanie vášho postupu! Určite to ocenia aj ďalší fanúšikovia Kuchyne Lidla. Prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. február 2021, 17:53

    Varili sme podľa receptu a vydarili sa. Navrch sme ale namiesto slaniny dali kúsky opečenej klobásky, jarnú cibuľku sme samozrejme nevynechali. K bryndzi sme dali len dve lyžičky kyslej smotany na zjemnenie a zmiernenie slanosti bryndze. Viacerí tu ohovorili, že vraj vajce do cesta nepatrí. U nás sa odjakživa robieva presne takéto cesto, prezisťovala som v rodine :-)

    Odpovedať
  • L
    Lucia Forgacova
    05. január 2021, 16:03

    Neskutocne boli dobre, nemohla som prestat jest, zjedla som 3 porcie po sebe 👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. január 2021, 14:24

      Dobrý deň, teší nás, že náš menej tradičný recept na halušky Vám tak chutil! :-) Prajeme Vám pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. máj 2020, 20:53

    Slaninku určite neodporúčam podľa receptu robiť prvú. Treba si jej prípravu nadčasovat tak, aby som ich servíroval chrumkavé teplé s jedlom. A ja to robím ešte špeciálnym postupom, aj porazenu chrumkavu cibuľku.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. apríl 2020, 15:25

    Halušky sú veľmi chutné, pridali by sme však viacej bryndze. A čo sa týka porcií, my sme toto množstvo zjedli dvaja. :-D Neviem si predstaviť, ako by sa z toho najedli šiesti.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info