11
13
Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

45 min
6 porcií
  • 150 g slaniny z mangalice
  • 500 g zemiakov
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 1 vajíčko
  • soľ Castello
  • 200 g bryndze Pilos
  • 200 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • sitko na halušky so stierkou
  • sitko

Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava. 

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame. 

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. 

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

Servírovanie      

Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

 

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. máj 2020, 13:19

    Blbosť. Žiadne vajce, žiadna smotana, žiadna cibuľka. Takto je to len obyčajná reštauračná sračka

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. máj 2020, 20:53

    Slaninku určite neodporúčam podľa receptu robiť prvú. Treba si jej prípravu nadčasovat tak, aby som ich servíroval chrumkavé teplé s jedlom. A ja to robím ešte špeciálnym postupom, aj porazenu chrumkavu cibuľku.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. apríl 2020, 15:25

    Halušky sú veľmi chutné, pridali by sme však viacej bryndze. A čo sa týka porcií, my sme toto množstvo zjedli dvaja. :-D Neviem si predstaviť, ako by sa z toho najedli šiesti.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. apríl 2020, 16:56

    Skusili sme a su vynikakuce...lepsie ako z koliby...zemiakove, makkucke..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2020, 21:01

    Dobry den. Vsetko, co kuchar robi je zle. Cesto na halusky potrebuje skrob, preto drzi konzisteciu, nie vajce. To nie su prilohove halusky. Kysla smotana na halusky??? A mega naklad jeho oblubenej jarnej cibulky, alebo iny naklad zeleneho??? Som z liptova a toto jedlo vyslovene skurvil

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      26. marec 2020, 13:14

      Tiez robime halusky bez vajca a smotany ale dalo sa to okomentovat aj slusnejsie 😉

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info