0

Preosejte múku

Kto by si rád nepochutnal na čerstvom koláčiku? Aby však chutil tak neodolateľne, ako si predstavujeme, mali by sme sa držať tohto jednoduchého triku. Niekotorí ho možno už poznáme a využívame, iní o ňom ešte nepočuli.

Základom dobrého koláčika je múka. Každý si vyžaduje svoj druh a presné množstvo. Jedno majú však spoločné – nezabúdajme múku pred samotnou prípravou cesta preosiať. Nie iba preto, aby sme odstránili prípadné nečistoty a hrubšie časti. Preosiatím sa do múky dostane vzduch, vďaka čomu sa prevzdušní a koláčiky budú jemné, ľahučké a nadýchané. Múku môžeme preosiať spolu s kypriacim práškom a inými suchými surovinami, aby sa rovnomerne premiešali a nestalo sa, že cesto na jednom mieste „vybehne” príliš vysoko a inom zase spadne. Ideálne je, keď sú všetky suroviny izbovej teploty.

Na preosievanie môžeme samozrejme použiť sitko, ktoré máme doma. Ale musí byť husté. Múku vysypeme do sitka a jemne ním potriasieme zo strany na stranu nad vopred pripravenou miskou. Preosiata múka sama padá do misky a pripomína padajúci sneh.

Vďaka tejto krátkej a jednoduchej činnosti, sa vám vydarí každý koláč.

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info