0

Restovanie zeleniny

Tradícia restovania zeleniny pochádza z ázijskej kuchyne. Na panvicu pridáme malé množstvo oleja a za občasného miešania krátko restujeme, aby si zachovala svoju prirodzenú chrumkavosť.

Zeleninu môžeme taktiež fritovať, čiže vyprážať ponorenú v oleji. Najprv sa namarinuje alebo sa namočí do cesta (napr. palacinkového). Cuketa alebo baklažán sú vynikajúce na obaľovanie – nakrájanú zeleninu pripravíme podobne ako rezne. Aby sme ozvláštnili chuť, do strúhanky môžeme pridať strúhaný kokos.

Pri restovaní a fritovaní zeleniny by sme mali pamätať na to, že:

  • zeleninu musíme vyprážať podľa hmotnosti – na začiatok dávame na panvicu takú zeleninu, ktorá si vyžaduje dlhšiu dobu restovania (napr. mrkva). Neskôr pridáme ľahšiu zeleninu (napr. cibuľu, špenát).
  • Restovanú zeleninu podávame ihneď po jej príprave (neohrievame a ani ju opätovne nerestujeme).
  • pri fritovaní zeleniny zohrievame olej na teplotu maximálne 130-180 ⁰C - správna teplota oleja zabezpečí, že do zeleniny nevsiakne zbytočne veľké množstvo oleja.
  • na restovanie zeleniny je najvhodnejší arašidový olej.
  • počas restovania by sme mali udržiavať stabilne rovnakú teplotu oleja.
  • najlepšie je na panvicu naliať olej iba jedenkrát a opätovne ho už neprilievať.
  • po fritovaní zeleninu osušíme od prebytočného oleja papierovými obrúskami.
Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať