3
16
Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

4 h 0 m
15 porcií
  • 3 kg hovädzieho gulášu
  • 2 kg cibule
  • 250 g bravčovej masti Pikok
  • soľ Castello
  • celé čierne korenie Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 12  strúčikov cesnaku
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 1,5 kg zemiakov
  • teplá voda (ideálne vriaca)
  • 750 g paprík
  • 750 g paradajok
  • majoránka Mikado
  • 1 chlieb

POSTUP

POTREBUJEME

  • kotlík na guláš

 

Cibule nasekáme na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovými listami. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, pokým sa nezatiahne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po približne 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na  záver dochutíme majoránkou.

 

Servírovanie

Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. júl 2019, 23:05

    Sto ľudí sto chutí...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2019, 11:37

    keď dá zemiaky hneď s mäsom, tak sa mu rozvaria na kašu

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. júl 2021, 10:27

      čítaj s porozumením.Je tam jasne napísané, že restujeme a až potom pridáme zemiaky. Mne je ale skôr čudné prečo ci buľu restovať do sklovita pod pokrývkou?

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. august 2019, 09:15

      aj o to predsa ide.Vyborne sa zahusti.Ale je pravda ze kotlikovy gulas si bez kuskov zemiakov neviem predstavit preto by cast mala ist na zaciatku a cast pred dovarenim nakonci.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. máj 2021, 18:40

        Presne tak k👍😂

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. apríl 2021, 10:52

        ja to tiez tak robim zopar zemiakov dam ihned za mäsom a zvyšok ku koncu

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2019, 02:34

    cesnak dáme až keď odstavíme hotový guláš

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. júl 2021, 11:12

      typický recept na guľáš od človeka ktory ho s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote, že ho v kotlíku ani vôbec nevarieva.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info