4
33
Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

4 h 0 m
15 porcií
  • 3 kg hovädzieho gulášu
  • 2 kg cibule
  • 250 g bravčovej masti Pikok
  • soľ Castello
  • celé čierne korenie Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 12  strúčikov cesnaku
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 1,5 kg zemiakov
  • teplá voda (ideálne vriaca)
  • 750 g paprík
  • 750 g paradajok
  • majoránka Mikado
  • 1 chlieb

POSTUP

POTREBUJEME

  • kotlík na guláš

 

Cibule nasekáme na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovými listami. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, pokým sa nezatiahne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po približne 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na  záver dochutíme majoránkou.

 

Servírovanie

Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. máj 2022, 13:57

    Neviem no... Madari restuju cibulu do sklovita, resp. do ruzova a nie do hneda. Potom je gulas sladky. Do hneda sa restuje skor ked sa pripravuje jeleni gulas, ten je taky nasladly, dokonca sa pridavaju brusinky a tam by sa zmestil aj ten bobkovy list. Cele cierne korenie by ma asi nebavilo vyberat. A tie zemiaky, neviem z akej planety su, ale mne na ne staci 20 minut a uz sa rozpadaju. Ono ked sa ten gulas aj odstavi, ma dlho vysoku teplotu a zemiaky sa varia dalej. Keby pouzil tie moje, tak na druhy den z toho gulasu nevyberie naberacku, taky husty by bol. Cesnak davam trochu do zakladu a potom prelisovany este pred dokoncenim. Inak v pohode..

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. máj 2022, 14:22

      Co sa tyka papriky, mala by sa davat na cibulu, este pred masom, ale treba stiahnut kotlik z ohna, aby paprika nezhorela a tym nezhorkla. Paprika teoreticky moze ist aj po tom, ako sa orestuje maso, lenze ked maso pusti stavu - vodu, potom je s paprikou neskoro. Paprika totiz pusta farbu aj aromu do tuku. To sa potom moze pridat kludne aj neskor pri vareni, uz ta mleta paprika svoje neurobi. Ale to su len detaily, gulas moze chutnat dobre aj tak,,

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2019, 23:05

    Sto ľudí sto chutí...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2019, 11:37

    keď dá zemiaky hneď s mäsom, tak sa mu rozvaria na kašu

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. júl 2021, 10:27

      čítaj s porozumením.Je tam jasne napísané, že restujeme a až potom pridáme zemiaky. Mne je ale skôr čudné prečo ci buľu restovať do sklovita pod pokrývkou?

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        02. september 2022, 16:06

        Na celu pripravu tam ma 4 hodiny. Predsa nerestuje 3.5 hodiny.

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. august 2019, 09:15

      aj o to predsa ide.Vyborne sa zahusti.Ale je pravda ze kotlikovy gulas si bez kuskov zemiakov neviem predstavit preto by cast mala ist na zaciatku a cast pred dovarenim nakonci.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. máj 2021, 18:40

        Presne tak k👍😂

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          16. február 2022, 10:30

          ok

          Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. apríl 2021, 10:52

        ja to tiez tak robim zopar zemiakov dam ihned za mäsom a zvyšok ku koncu

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2019, 02:34

    cesnak dáme až keď odstavíme hotový guláš

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. jún 2022, 15:51

      precitaj si postup

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. máj 2022, 16:41

      Aj jatak

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. júl 2021, 11:12

      typický recept na guľáš od človeka ktory ho s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote, že ho v kotlíku ani vôbec nevarieva.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        23. august 2022, 21:55

        ,, kotlíkový " je len názov. Podľa mňa ho tiež v kotlíku nevaril. A ani väčšina ľudí, ktorý sa rozhodli variť podľa tohto receptu. O kotlikových gulášoch by sa však dala písať maturitná práca... Je 1000 spôsobov ako sa dá variť. ,, Ale BOBKOVÝ LIST ani čierne CELÉ korenie som v živote do gulášu nedával a myslím , že do klasického br. guláša ani nebudem dávať... Skôr do hov. alebo divin. ale ako tu už bolo písané 100 ľudí , 100 chutí... 😏 Pekný deň.

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          31. august 2022, 14:06

          jaaaaaaj riesite tu blbosti, ako by to nebolo cele jedno.. bobkovy list si dam aj do caju, no a co... my davame do gulasa aj pivo aj biele aj tmave, aj vino aj biele aj cervene, aj posekane rajciny kludne z konzervy..a uz som dokonca pocul ze ludia na konci pridavaju susene slivky alebo slivkovy dzem na dochutenie... je to uplne jedno... gulasov existuje 1000sposobov a vsetky su dobre.. dobre chut

          Odpovedať
          • H
            Hosť
            31. august 2022, 14:09

            oco vzdy vravel na vojne v kotli plavali aj ponozky aj kanady

            Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať