Kotlíkový guláš
- 3 kg hovädzieho gulášu
 - 2 kg cibule
 - 250 g bravčovej masti Pikok
 - soľ Belbake
 - celé čierne korenie Mikado
 - bobkový list Mikado
 - 12 strúčikov cesnaku
 - mletá sladká paprika Mikado
 - 1,5 kg zemiakov
 - teplá voda (ideálne vriaca)
 - 750 g paprík
 - 750 g paradajok
 - majoránka Mikado
 - 1 chlieb
 
POSTUP
POTREBUJEME
- kotlík na guláš
 
Cibule nasekáme na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovými listami. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, pokým sa nezatiahne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po približne 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na záver dochutíme majoránkou.
Servírovanie
Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.
                





 Marcel Ihnačák