
Rýchla jahodová bublanina
Suroviny
Cesto
- 7 žĺtkov
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 180 ml mlieka Pilos
- 180 ml slnečnicového oleja
- 480 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 7 bielkov
- štipka soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- 500 g jahôd
- 450 g jahodového džemu Maribel
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, hlboký plech, papier na pečenie, stierku, cukrárske vrecko
POSTUP
Cesto
V robote s nadstavcom metlička spolu vyšľaháme žĺtka so 150 g cukru po dobu 7 – 8 minút, do hustej peny. Prilejeme mlieko, olej a opäť prešľaháme. Preosiatu múku s kypriacim práškom pridáme do cesta a všetko spolu premiešame. Následne v robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielka, štipku soli a 150 g cukru na pevný sneh. Cukor prisýpame postupne a šľaháme, kým sa úplne rozpustí. Vytvorený sneh pridáme do cesta, najprv prvú časť poriadne vmiešame a zvyšok už len zľahka zapracujeme. Pripravené cesto vylejeme do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie a rozotrieme až ku okrajom. Následne na bublaninu naukladáme rozpolené jahody reznou stranou nahor. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 – 40 minút.
Servírovanie
Po upečení jahodovú bublaninu potrieme jahodovým džemom, nakrájame na porcie a podávame.