
Kokosovo-čokoládový koláč
Suroviny
Kakaový korpus
- 4 vajcia
- 120 g kryštálového cukru Belbake ( 90 g + 30 g )
- 20 ml repkového oleja Vita D’or
- 20 g kakaa Belbake
- 115 g hladkej múky Belbake
- maslo Pilos na vymazanie formy
- hladká múka Belbake na vysypanie formy
- 100 ml kávy Bellarom
Kokosová plnka
- 500 ml plnotučného mlieka Pilos
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 45 g pšeničnej krupice Belbake
- 40 g bielej čokolády Fin Carré
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
Čokoládová poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
tortová forma 24 x7 cm, hrniec
POSTUP
Bielky vymiešame do polotuha a postupne pridávame po lyžiciach cukor, kým dosiahneme penovú konzistenciu. V druhej miske vymiešame žĺtky, cukor a repkový olej do svetlej peny. Žĺtkovú penu stierkou zamiešame k snehu, cez sitko preosejeme kakao a hladkú múku. Krúživými, nadľahčujúcimi pohybmi všetky ingrediencie zmiešame do jednotného cesta. Tortovú formu vymažeme maslom, vysypeme múkou, cesto vylejeme do formy a zarovnáme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme cca 20 minút. Následne dopečieme pri 150 °C ďalších 15 minút. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kryštálový cukor a krupicu. Miešame na miernom ohni, kým krupica zhustne. Zamiešame bielu čokoládu a nakoniec strúhaný kokos. Upečený korpus polejeme kávou, potrieme kokosovou plnkou a dopečieme pri 150 °C cca 5 minút. Medzitým pripravíme čokoládovú polevu. Zmiešame horkú čokoládu s horúcou smotanou, ktorú vylejeme rovnomerne na kokosovú vrstvu.
Servírovanie
Polevu necháme stuhnúť a môžeme podávať.