0

Krémové kráľovstvo

Aj vy si radi dáte v kaviarni alebo v reštaurácii ku kávičke crème brûlée ? Čo by ste však povedali na to, keby ste si ho pripravili v pohodlí domova? Že na to nemáte? Ale kdeže, s Veronikou ho teraz upečiete ľavou zadnou a dokonca vylepšený v spojení s lahodným tartom. Jednoducho, dávať receptom nový šat nás baví. Tradičný crème  brûlée sa skladá z „custardu“ (žĺtky, smotana, cukor) a karamelovej krusty na povrchu. Tá vzniká rozpálením cukru na povrchu flambovaným alkoholom alebo flambovacou pištoľou. Preto sa zvyčajne podáva studený v rôzne tvarovaných ohňovzdorných miskách. Custard býva najčastejšie dochucovaný vanilkou, čokoládou, likérmi alebo ovocím. Táto lahodná maškrta pochádza z Francúzska, kde sa zmienka o nej prvýkrát objavila už v roku 1691 a odvtedy sa stala obľúbenou po celom svete. Tak čo, idete s Veronikou spraviť zo  svojej kuchyne  krémové kráľovstvo? Žiadne strachy ani starosti, Veronika má pre vás tipy a triky, ako si jeho prípravu zjednodušiť. Dokonca nebudete potrebovať ani flambovaciu pištoľ. 

Crème brûlée  tart so slivkami a s hroznom

 

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať