
Krémové kráľovstvo
Aj vy si radi dáte v kaviarni alebo v reštaurácii ku kávičke crème brûlée ? Čo by ste však povedali na to, keby ste si ho pripravili v pohodlí domova? Že na to nemáte? Ale kdeže, s Veronikou ho teraz upečiete ľavou zadnou a dokonca vylepšený v spojení s lahodným tartom. Jednoducho, dávať receptom nový šat nás baví. Tradičný crème brûlée sa skladá z „custardu“ (žĺtky, smotana, cukor) a karamelovej krusty na povrchu. Tá vzniká rozpálením cukru na povrchu flambovaným alkoholom alebo flambovacou pištoľou. Preto sa zvyčajne podáva studený v rôzne tvarovaných ohňovzdorných miskách. Custard býva najčastejšie dochucovaný vanilkou, čokoládou, likérmi alebo ovocím. Táto lahodná maškrta pochádza z Francúzska, kde sa zmienka o nej prvýkrát objavila už v roku 1691 a odvtedy sa stala obľúbenou po celom svete. Tak čo, idete s Veronikou spraviť zo svojej kuchyne krémové kráľovstvo? Žiadne strachy ani starosti, Veronika má pre vás tipy a triky, ako si jeho prípravu zjednodušiť. Dokonca nebudete potrebovať ani flambovaciu pištoľ.
Crème brûlée tart so slivkami a s hroznom