
Kysnuté koláče s tvarohom a čučoriedkami
Suroviny
Cesto
- 275 g hladkej múky Belbake
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 8 g sušeného droždia
- 2 vajcia
- 50 ml polotučného mlieka Pilos
- 80 g zmäknutého masla Pilos
Náplň
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 12 g vanilínového cukru Belbake
Posýpka
- 40 g hladkej múky Belbake
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 25 g masla Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 20 g masla Pilos
- 125 g čučoriedok
- 2 broskyne
Potrebujeme
plech na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom lopatka
POSTUP
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatky vymiešame hladkú múku, kryštálový cukor a sušené droždie. Pridáme vajíčka s mliekom a začneme miesiť. Postupne prihadzujeme zmäknuté maslo a miesime cca 3 – 5 minút, kým sa maslo úplne zapracuje. Cesto premiestnime na dosku posypanú múkou a ešte rukami párkrát zamiesime, aby sme vytvorili hladký batôžtek. Cesto rozdelíme na 8 častí z ktorých vytvarujeme guľky, ktoré odložíme prikryté kysnúť na približne 90 minút. Na plnku zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Do vykysnutých guliek urobíme lyžicou namočenou v roztopenom masle väčšie priehlbiny, ktoré naplníme plnkou a na vrch poukladáme čučoriedky s nakrájanými broskyňami. Na posýpku zmiešame múku s cukrom a maslom. Posýpku rozsypeme na vrch ovocia a koláče pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.