Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Kysnuté koláče s tvarohom a čučoriedkami

Kysnuté koláče s tvarohom a čučoriedkami

2 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Cesto

  • 275 g hladkej múky Belbake
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 8 g sušeného droždia
  • 2 vajcia
  • 50 ml polotučného mlieka Pilos
  • 80 g zmäknutého masla Pilos


Náplň

  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 12 g vanilínového cukru Belbake


Posýpka

  • 40 g hladkej múky Belbake
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 25 g masla Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • 20 g masla Pilos
  • 125 g čučoriedok
  • 2 broskyne

Potrebujeme

plech na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom lopatka


POSTUP

V kuchynskom robote s nadstavcom lopatky vymiešame hladkú múku, kryštálový cukor a sušené droždie. Pridáme vajíčka s mliekom a začneme miesiť. Postupne prihadzujeme zmäknuté maslo a miesime cca 3 – 5 minút, kým sa maslo úplne zapracuje. Cesto premiestnime na dosku posypanú múkou a ešte rukami párkrát zamiesime, aby sme vytvorili hladký batôžtek. Cesto rozdelíme na 8 častí z ktorých vytvarujeme guľky, ktoré odložíme prikryté kysnúť na približne 90 minút. Na plnku zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Do vykysnutých guliek urobíme lyžicou namočenou v roztopenom masle väčšie priehlbiny, ktoré naplníme plnkou a na vrch poukladáme čučoriedky s nakrájanými broskyňami. Na posýpku zmiešame múku s cukrom a maslom. Posýpku rozsypeme na vrch ovocia a koláče pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať