Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Kokosová torta s mangom

Kokosová torta s mangom

1 h 10 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 5 vajec
  • štipka soli Kania
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 60 g strúhaného kokosu Belbake


Krém

  • 425 ml kokosového mlieka Freshona
  • 500 g mascarpone Milbona
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake


Sirup

  • 200 ml kondenzovaného mlieka Pilos
  • 200 ml plnotučného mlieka Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • 2 mangá
  • 30 g strúhaného kokosu Belbake

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, tortová forma s priemerom 20 cm, acetátová fólia, cukrárske vrecko bez špičky


POSTUP

Korpus

V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena postupne prisypeme cukor a vyšľaháme pevný sneh. Časť snehu rozmiešame so žĺtkami a následne spojíme so snehom. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva, strúhaný kokos a zľahka všetko zamiešame. Pripraveným cestom naplníme tortovú formu vystlanú papierom na pečenie a rozotrieme až ku okrajom.

Tip: „Aby sa korpus pri pečení nadvihol, prejdeme prstom medzi cestom a formou.“

Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 – 40 minút a následne necháme vychladnúť vo forme. Po vychladnutí vyrežeme a vyberieme z formy. Rozrežeme stredom na dva rovnaké korpusy.

Krém

V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame tuhú časť kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke odložíme pred použitím na noc do chladničky), mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Následne prisypeme strúhaný kokos a došľaháme. Pripraveným krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky a odložíme na pár minút do chladničky.

Sirup

V nádobe spolu vymiešame sladené kondenzované mlieko a plnotučné mlieko.

Mangá ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Pokračujeme skladaním torty. Tortovú formu vystelieme acetátovou fóliou, vložíme prvý korpus, polejeme sirupom, nanesieme krém. Krém nanesieme vyššie po okrajoch, stred naplníme pripraveným mangom a pridáme ešte trochu krému, aby sa vrchný korpus prilepil. Postup opakujeme. Nanesieme druhý korpus, pritlačíme, polejeme sirupom, pridáme krém a stred naplníme zvyšným mangom. Takto pripravenú tortu odložíme do chladničky ideálne cez noc.

Tip: „Tortu môžete aj zamraziť a podávať ako zmrzlinový dezert.“

Pred podávaním odstránime tortovú formu, acetátovú fóliu a nakrájame zúbkovaným nožom namočeným v horúcej vode.

Servírovanie

Kokosovú tortu s mangom ozdobíme kokosom a podávame.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať