
Čučoriedkové rezy s tvarohom
Korpus
- 6 vajec
- štipka soli Kania
- 140 g kryštálového cukru Belbake
- 180 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 150 g mrazených čučoriedok Freshona
Krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 60 g práškového cukru Belbake
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 g mrazených čučoriedok Freshona
Ešte budeme potrebovať
- 200 g čučoriedkového džemu Maribel
- 100 g čučoriedok
- čerstvá mäta
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech
POSTUP
Korpus
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena postupne prisypeme cukor a vyšľaháme pevný sneh. Časť snehu rozmiešame so žĺtkami a následne spojíme so snehom. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a premiešame. Mrazené čučoriedky primiešame až na koniec, aby nezafarbili cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť v plechu.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame mascarpone, tvaroh, práškový cukor. Následne krém stužíme roztopenou, vlažnou, bielou čokoládou, ktorú rýchlo zašľaháme. Nakoniec pridáme mrazené čučoriedky a premiešame. Korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú časť potrieme čučoriedkovým džemom, pridáme polovicu krému, rozotrieme až ku okrajom, preložíme druhou časťou korpusu, nanesieme zvyšný krém a rozotrieme až ku okrajom. Takto pripravený koláč odložíme do chladničky ideálne cez noc.
Servírovanie
Koláč pomocou noža namočeného v horúcej vode nakrájame na rezy a dozdobíme čučoriedkami a čerstvou mätou.