Svetové polievky
Nenadarmo naše staré mamy hovorili, že polievka je grunt. Pokladali ju za zdravé a výživné jedlo, ktoré bolo pre nich liekom na všetko a mali pravdu. Polievky nás naozaj dokážu zasýtiť, zahriať a telu dodajú potrebné živiny a tekutiny. Zvyčajne sa servírujú ako prvý chod z hlavného jedla. Pri slávnostnom menu sa polievka dokonca podáva po studenom predjedle a po nej nasleduje ešte teplé predjedlo. No niektoré hustejšie a sýtejšie polievky jeme radi aj samotné len s krajcom chleba či s iným chrumkavým pečivom. Určite sa zhodneme, že kráľom polievok je nepochybne mäsový vývar so zeleninou a s domácimi rezančekmi. V slovenskej kuchyni majú polievky odnepamäti čestné miesto a každá rodina má svoje overené recepty. No čo keby ste vyskúšali nejaký nový? Tentoraz vám prinášame recepty na netradičné polievky z rôznych kútov sveta. Tak nečakajte a vydajte sa s nami na chutnú polievkovú cestu okolo zeme. Či už si pripravíte krémovú zemiakovú, taliansku minestrone, alebo ázijskú s kačacím mäsom, rezancami a so zázvorom, určite si spolu s nami poviete, že polievky sú skutočne svetové.
Zemiaková polievka
Minestrone
Ázijská kačacia polievka s rezancami a zázvorom