0

Svetové polievky

Nenadarmo naše staré mamy hovorili, že polievka je grunt. Pokladali ju za zdravé a výživné jedlo, ktoré bolo pre nich liekom na všetko a mali pravdu. Polievky nás naozaj dokážu zasýtiť, zahriať a telu dodajú potrebné živiny a tekutiny. Zvyčajne sa servírujú ako prvý chod z hlavného jedla. Pri slávnostnom menu sa polievka dokonca podáva po studenom predjedle a po nej nasleduje ešte teplé predjedlo. No niektoré hustejšie a sýtejšie polievky jeme radi aj samotné len s krajcom chleba či s iným chrumkavým pečivom. Určite sa zhodneme, že kráľom polievok je nepochybne mäsový vývar so zeleninou a s domácimi rezančekmi. V slovenskej kuchyni majú polievky odnepamäti čestné miesto a každá rodina má svoje overené recepty. No čo keby ste vyskúšali nejaký nový? Tentoraz vám prinášame recepty na netradičné polievky z rôznych kútov sveta. Tak nečakajte a vydajte sa s nami na chutnú polievkovú cestu okolo zeme. Či už si pripravíte krémovú zemiakovú, taliansku minestrone, alebo ázijskú s kačacím mäsom, rezancami a so zázvorom, určite si spolu s nami poviete, že polievky sú skutočne svetové. 

Zemiaková polievka

Minestrone

Ázijská kačacia polievka s rezancami a zázvorom

 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať