![](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c06/c75/5fac06c753ef6657595776.jpg)
Ako očistiť zázvor?
História zázvoru (u nás známeho aj pod názvom ďumbier) siaha až 5000 rokov dozadu – už vtedy ho používali ako liek a korenie. Ideálne bojuje s nevoľnosťami, preto sa odporúča všetkým, ktorým nevoľnosti znepríjemňujú radosť z cestovania. Vzhľadom na jeho hrejivé vlastnosti sa teší obľube v našich kuchyniach hlavne na jeseň a v zime, keď vonku mrzne a na nás si častejšie sadajú chrípky a prechladnutia. Zlepšuje krvný obeh, podporuje trávenie a imunitu a úžasne vonia! Zázvor sa hodí do hlavných jedál, polievok, dezertov a nápojov. Stručne povedané – hodí sa všade! Ak ešte neviete, ako ho najjednoduchšie zbaviť šupky – Marcel má pre vás skvelý tip!