3

Ako rozumieť terroir?

Terroir je termín, ktorý používajú degustátori z celého sveta už od konca 90. rokov. Ide o špeciálne prepojenie geologických a atmosférických podmienok, vďaka ktorým má víno neopakovateľný charakter a vlastnosti danej oblasti. Tento termín sa používa nielen v spojení s vínom, ale aj so syrmi alebo kávou.

Medzi základné prvky, ktoré terroir tvorí, patrí geologické podložie a hĺbka pôdy, zloženie a chemické vlastnosti pôdy, štruktúra pôdy, obsah živín a pod., takisto ráz okolitej krajiny, blízkosť významnej vodnej plochy či lesa a v neposlednom rade nadmorská výška, sklon svahu, poloha voči slnku a mikroklíma.

  • kuchynalidla.sk
    19. september 2014, 15:35

    Dobrý deň p. Vtipkár. Ďakujeme za pripomienku, chybu sme už opravili. S pozdravom, Tím kuchyňalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. september 2014, 16:21

    Klobúk dole za to, že ste ma oboznámili s niečím úplne novým. O terriore som teda ešte nepočul. Zato o terroire áno. Keď autor nevie po francúzsky, pomôže aj Google ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2014, 16:30

    V pozadi vidime ako sa "spravne" drzia pohare s vinkom!!!!

    Odpovedať
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať