späť na Encyklopédiu ovocia a zeleniny

Pekinská kapusta

Pekinská kapusta pochádza z územia Číny a Japonska. Vo všeobecnosti sa pestaauje v mnohých regiónoch sveta s miernym podnebím. Má svetlozelené, niekedy zľahka žlté, pevné listy s bielymi žilkami.

Aké má vlastnosti?

Tento druh kapusty je veľmi bohatý na provitamín A, čiže betakarotén. Ten blahodarne pôsobí na funkciu zraku. Druhým cenným vitamínom je vitamín C, ktorý posilňuje náš imunitný systém a pomáha predchádzať prechladnutiam. Železo chráni pred anémiou a zinok reguluje srdcovú činnosť a krvný tlak. Pekinská kapusta sa odporúča jesť osobám, ktoré sa starajú o svoju postavu, pretože má nízky obsah kalórií.

Ako ju jesť?

Pekinská kapusta má jemnú chuť. Ideálne sa hodí do šalátov, ale rovnako dobrá je aj teplá – napríklad ako prídavok do polievok. Niektorí pripravujú plnenú kapustu práve z listov pekinskej kapusty.

Ako ju prechovávať?

Pekinská kapusta je veľmi trvanlivá a hodí sa na dlhodobé uchovávanie. Najlepšie miesto pre pekinskú kapustu je chladnička – v chlade môže vydržať aj niekoľko týždňov.

 

Nutričné hodnoty v 100 g pekinskej kapusty:

• Energetická hodnota – 12 kcal

• Bielkoviny – 1,2 g

• Cukry – 3,2 g

• Tuky – 0,2 g

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať