Arašidový šalát s fetou
Suroviny
- 3 lyžice arašidového masla MCennedy (crunchy)
- 20 ml sójovej omáčky Vitasia
- 30 ml vody
- 2 lyžice medu
- šťava z ½ limetky
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 50 g sezamu Vitasia
- 200 g feta syru Milbona
- 3 lyžice repkového oleja Vita D’or
- zmes listového šalátu
Potrebujeme
stredne veľkú panvicu
POSTUP
V miske zmiešame arašidové maslo, sójovú omáčku, vodu a med. Miešame, kým sa všetky ingrediencie spoja. Ochutíme limetkou, ešte raz dôkladne premiešame a odložíme nabok. Fetu rozdelíme na dve časti. Syr obalíme v múke, následne v rozšľahanom vajci a na záver v sezame z oboch strán. Obalený syr vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán cca 2 minúty.
Servírovanie
Zmes šalátu preliatu arašidovou omáčkou podávame s vyprážaným feta syrom.