Pražma na grile s kapiou, so cherry paradajkami a balzamikom
Suroviny
- 2 pražmy zlaté
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- 2 kapie
- 2 červené cibule
- 1 štipľavá paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 g trstinového cukru Belbake
- 150 g cherry paradajok
- 1 hrsť čiernych a zelených olív bez kôstok Baresa
- balzamiko Italiamo
- 30 g masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 100 g šalátu mix
Potrebujeme
- gril
POSTUP
Ryby osolíme a okoreníme z oboch strán. Naplníme ich rozmarínom a mesiačikom citróna. Pokvapkáme olejom a grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán.
Z kapií odstránime semienka a nakrájame na plátky. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a restujeme na rozpálenej panvici s olejom. Prihodíme nasekanú štipľavú papričku a cesnak, prisypeme cukor, ochutíme soľou a korením a ďalej restujeme. Pridáme prekrojené cherry paradajky, čierne a zelené olivy a pokvapkáme balzamikom. Po chvíli pridáme maslo, premiešame a na záver podľa potreby ochutíme soľou alebo korením. K zelenine pridáme nasekanú bazalku a opäť dôkladne premiešame, aby sa všetky chute prepojili.
V mise zmiešame listový šalát, šťavu z ½ citróna, olej, soľ a korenie.
Servírovanie
Pražmu servírujeme s kapiovým aj zeleninovým šalátom.