1
3
Bezlepková orechová torta s čučoriedkami

Bezlepková orechová torta s čučoriedkami

1 h 45 m
12 porcií

Korpus

  • 8 bielkov
  • štipka soli Castello
  • 180 g kryštálového cukru Belbake
  • 8 žĺtkov
  • 130 g bezlepkovej zmesi na pečenie
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 120 g mletých vlašských orechov Alesto

 

Čučoriedkový krém

  • 250 g mrazených čučoriedok
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava z 1 citróna
  • 250 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 250 g roztierateľného tvarohu Pilos
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

 

Zdobenie

  • 100 g čerstvých čučoriedok
  • jedlé kvety
  • čerstvá mäta

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • silikónovú stierku
  • sitko
  • sekací mixér
  • okrúhlu formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • smoothie mixér
  • cukrárske vrecko bez špičky

 

Korpus

V robote s nadstavcom metlička šľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do hustého lesklého snehu. Následne stierkou doň najprv opatrne zapracujeme žĺtky a potom preosiate sypké ingrediencie. Cesto rovnomerne nanesieme do formy vystlanej papierom na pečenie a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

 

Čučoriedkový krém

Čučoriedky varíme spolu s cukrom a citrónovou šťavou.

Tip: Mrazené čučoriedky dodajú krému sýtejšiu farbu.

Po približne 5 minútach stiahneme z ohňa a rozmixujeme na hladké pyré. Ešte horúcimi čučoriedkami zalejeme čokoládu nalámanú na drobné kúsky, rozmiešame dohladka a necháme vychladnúť. V robote spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a tvaroh dotuha. Prilejeme vychladnutú čučoriedkovú zmes a krátko zašľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Vychladnutý korpus vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie. Pozdĺžne ho prerežeme na 3 časti. Do stredu servírovacieho taniera nanesieme trochu krému, na ktorý uložíme spodný korpus. Pridáme vrstvu krému, ktorý nanášame až tesne k okrajom. Prikryjeme korpus a postup zopakujeme. Na posledný korpus nanesieme zvyšný krém a povrch zarovnáme. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.

 

Servírovanie

Tortu podávame ozdobenú čučoriedkami, jedlými kvetmi a lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info