4
11
Bezlepková orechová torta s čučoriedkami

Bezlepková orechová torta s čučoriedkami

1 h 45 m
12 porcií

Korpus

  • 8 bielkov
  • štipka soli Castello
  • 180 g kryštálového cukru Belbake
  • 8 žĺtkov
  • 130 g bezlepkovej zmesi na pečenie
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 120 g mletých vlašských orechov Alesto

 

Čučoriedkový krém

  • 250 g mrazených čučoriedok
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava z 1 citróna
  • 250 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 250 g roztierateľného tvarohu Pilos
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

 

Zdobenie

  • 100 g čerstvých čučoriedok
  • jedlé kvety
  • čerstvá mäta

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • silikónovú stierku
  • sitko
  • sekací mixér
  • okrúhlu formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
  • papier na pečenie
  • smoothie mixér
  • cukrárske vrecko bez špičky

 

Korpus

V robote s nadstavcom metlička šľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do hustého lesklého snehu. Následne stierkou doň najprv opatrne zapracujeme žĺtky a potom preosiate sypké ingrediencie. Cesto rovnomerne nanesieme do formy vystlanej papierom na pečenie a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

 

Čučoriedkový krém

Čučoriedky varíme spolu s cukrom a citrónovou šťavou.

Tip: Mrazené čučoriedky dodajú krému sýtejšiu farbu.

Po približne 5 minútach stiahneme z ohňa a rozmixujeme na hladké pyré. Ešte horúcimi čučoriedkami zalejeme čokoládu nalámanú na drobné kúsky, rozmiešame dohladka a necháme vychladnúť. V robote spolu vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie a tvaroh dotuha. Prilejeme vychladnutú čučoriedkovú zmes a krátko zašľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Vychladnutý korpus vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie. Pozdĺžne ho prerežeme na 3 časti. Do stredu servírovacieho taniera nanesieme trochu krému, na ktorý uložíme spodný korpus. Pridáme vrstvu krému, ktorý nanášame až tesne k okrajom. Prikryjeme korpus a postup zopakujeme. Na posledný korpus nanesieme zvyšný krém a povrch zarovnáme. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.

 

Servírovanie

Tortu podávame ozdobenú čučoriedkami, jedlými kvetmi a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Z
    Zdenka DORČÍKOVÁ
    11. jún 2021, 16:08

    Torta je výborná, použila som polohrubú múku, a do plnky iba 250g Mascarpone, podľa mňa to stačí, krému bolo dosť.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. jún 2021, 18:36

    ja by som prijala, keby Ste na konci každého receptu pridali aj finančný rozpočet ;)

    Odpovedať
  • B
    Barča
    23. február 2021, 08:39

    Tortička jednoduchá a výborná! Ja som namiesto bezlepkovej zmesi použila 130g polohrubej múky a v pohode 😉 Určite však použite väčšiu formu alebo nedávajte všetko cesto až po okraj formy..mne nabralo objem a "pretieklo" pri pečení cez formu, takže som musela vrch korpusu zrezať. Krém je na chuť výborný a je ho dosť veľa, tak pri dávkovaní medzi vrstvami nešetrite 😊 nabudúce určite pridám na korpusy aj kyslejší džem alebo čerstvé ovocie 🙃

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. február 2021, 09:35

      Dobrý deň Barča, ďakujeme za tipy! Ceníme si takéto komentáre, ktoré pomôžu ďalším fanúšikom Kuchyne Lidla. Prajeme Vám krásny deň! :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. november 2020, 20:18

    Dobrý deň, poradili by ste mi, ak nechcem použiť bezlepkovú zmes, koľko muky treba použiť a aký druh najlepšie (hladkú polhrubú) ? Ďakujem Chcela by som upiecť na narodeniny dcére a našťastie nie sme bezlepkovy

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info