Trojfarebný pohár s tvarohovou penou
- 3 kivi
 - 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
 - 250 g odtučneného tvarohu Pilos
 - 1 vanilínový cukor
 - 2 lyžice práškového cukru Belbake
 - 200 g mrazených jahôd Green Grocer's
 - 3 lyžice trstinového cukru
 - 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
 
Potrebujeme
- tyčový mixér
 - šľahací mixér
 - metličku na miešanie
 - sitko
 - cukrárske vrecko s hladkou špičkou
 - sklené poháre s objemom 200 ml
 
Postup
Kivi očistíme a rozmixujeme na kašu.
Smotanu vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku. Tvaroh s vanilínovým a práškovým cukrom vymiešame metličkou dohladka. Šľahačku ručne po lyžiciach primiešame k tvarohu.
Do kastróla dáme rozvariť jahody s trstinovým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Na dno pohára dáme rozmixované kivi, pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme tvarohový krém a navrch pridáme jahodovú omáčku. Poháre dáme do chladničky dôkladne stuhnúť.
                





 Adriana Poláková