Pečená pražma s cesnakom a paprikou
Suroviny
Pražma zlatá
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pražma zlatá
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ¼ citróna
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
Príloha
- 1 menšia brokolica
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g cherry paradajok
- čerstvý tymian
Servírovanie
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Pražma zlatá
Na väčšom tanieri zmiešame hladkú múku, mletú papriku a strúhaný cesnak.
Rybu osolíme, okoreníme, do vnútra dáme ¼ citróna (mesiačik) a čerstvý tymian. Pražmu obalíme v zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkaný olejom. Rybu pokvapkáme olejom aj po povrchu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Príloha
Brokolicu rozobratú na ružičky oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.
Na rozohriatej panvici s olejom a maslom restujeme nakrájaný cesnak, spolu s prekrojenými cherry paradajkami a tymianom. Následne pridáme scedenú brokolicu, ochutíme soľou a korením. Všetko spolu premiešame a krátko orestujeme.
Servírovanie
Pečenú pražmu prelejeme výpekom a servírujeme s orestovanou brokolicou a paradajkami. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.