0
18
Pečená pražma s cesnakom a paprikou

Pečená pražma s cesnakom a paprikou

40 min
1 porcia

Suroviny

Pražma zlatá

  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pražma zlatá
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • ¼ citróna
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna


Príloha

  • 1 menšia brokolica
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 100 g cherry paradajok
  • čerstvý tymian


Servírovanie

  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

  • papier na pečenie, plech na pečenie

POSTUP

Pražma zlatá

Na väčšom tanieri zmiešame hladkú múku, mletú papriku a strúhaný cesnak.

Rybu osolíme, okoreníme, do vnútra dáme ¼ citróna (mesiačik) a čerstvý tymian. Pražmu obalíme v zmesi a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkaný olejom. Rybu pokvapkáme olejom aj po povrchu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.

Príloha

Brokolicu rozobratú na ružičky oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.

Na rozohriatej panvici s olejom a maslom restujeme nakrájaný cesnak, spolu s prekrojenými cherry paradajkami a tymianom. Následne pridáme scedenú brokolicu, ochutíme soľou a korením. Všetko spolu premiešame a krátko orestujeme.

Servírovanie

Pečenú pražmu prelejeme výpekom a servírujeme s orestovanou brokolicou a paradajkami. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať