Farebný zeleninový špíz s marhuľami
- 12 menších zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 červené cibule
- 1 zelená paprika
- 4 zrelé marhule
- 125 g cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 4-6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- hliníkovú tácku na grilovanie
- drevené špajdle
- pierko na potieranie
Postup
Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a varíme vo vriacej osolenej vode približne 15 – 20 minút domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a spolu s cibuľami nakrájanými na lupienky, kúskami papriky, marhuľami nakrájanými na polovice a cherry paradajkami napichujeme striedavo na špajdle.
V miske zmiešame nadrobno nasekanú bazalku, cesnak a olivový olej. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zeleninovo-marhuľové špízy potrieme marinádou a grilujeme na hliníkovej tácke na rozpálenom grile približne 10 minút. Podľa potreby špízy otáčame a potierame zvyšnou marinádou.