Bravčová panenka na cesnaku s bryndzou a sušenou šunkou
Suroviny
Pučené zemiaky
- 500 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 70 g masla Pilos
- 70 g sušených paradajok v oleji
Panenka na cesnaku
- 300 g bravčovej panenky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín
- 50 g sušenej šunky Dulano
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g bryndze Slovenskô
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- pučidlo na zemiaky, alobal
POSTUP
Pučené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich precedíme, pridáme maslo, na drobné kúsky nakrájané sušené paradajky a aj kúsok oleja z paradajok. Pučidlom popučíme a podľa chuti dosolíme.
Panenka na cesnaku
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Uložíme ich rezom dole a dlaňou pritlačíme. Medailóniky ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Opekáme ich sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme na väčšie kusy nakrájanú šunku a plátky cesnaku. Po asi 6 minútach (podľa hrúbky mäsa), keď sú medailóniky z jednej strany opečené, obrátime ich, na každý položíme kúsok bryndze a lyžicou pritlačíme. Na panvicu pridáme menšie kúsky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie
Bravčovú panenku na cesnaku s pučenými paradajkami prelejeme výpekom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.