0
25
Vajcia na španielsky spôsob

Vajcia na španielsky spôsob

30 min
4 porcie
  • 1 malá cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok Nostia
  • štipľavá mletá paprika Mikado
  • soľ Belbake
  • 4 vajcia
  • 4 wrapy El Tequito
  • čerstvá petržlenová vňať

Cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a cibuľu osmažíme dozlatista. Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme na panvicu k cibuli. Krátko orestujeme, aby cesnak nezhorkol. Pridáme paradajky z konzervy a za občasného miešania zmes rozvaríme. Pridáme štipľavú mletú papriku, ochutíme soľou a stiahneme z ohňa.

Na druhej panvici si na troche olivového oleja urobíme volské oká. Ochutíme ich trochou soli. Na tej istej panvici krátko ohrejeme (asi 30 sekúnd z oboch strán) wrapy potreté trochou olivového oleja.

Na placku naservírujeme volské oká, pridáme pikantnú paradajkovú omáčku a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.