Vajcia na španielsky spôsob
- 1 malá cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok Nostia
- štipľavá mletá paprika Mikado
- soľ Belbake
- 4 vajcia
- 4 wrapy El Tequito
- čerstvá petržlenová vňať
Cibuľu nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a cibuľu osmažíme dozlatista. Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme na panvicu k cibuli. Krátko orestujeme, aby cesnak nezhorkol. Pridáme paradajky z konzervy a za občasného miešania zmes rozvaríme. Pridáme štipľavú mletú papriku, ochutíme soľou a stiahneme z ohňa.
Na druhej panvici si na troche olivového oleja urobíme volské oká. Ochutíme ich trochou soli. Na tej istej panvici krátko ohrejeme (asi 30 sekúnd z oboch strán) wrapy potreté trochou olivového oleja.
Na placku naservírujeme volské oká, pridáme pikantnú paradajkovú omáčku a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.