Bravčová panenka s restovanou hlivou, zelerom a pancettou
Suroviny
- 500 g bravčovej panenky
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 stonkový zeler
- hrsť čerstvého rozmarínu
- 50 g pancetty Dulano Selection
- 200 g hlivy
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
Ešte budeme potrebovať
- lístky zo stonkového zeleru
Potrebujeme
panvice, pekáč, alobal
POSTUP
Panenku očistíme, prekrojíme na polovicu, okoreníme, osolíme, položíme do rozpálenej panvice s olivovým olejom a opečieme zo všetkých strán. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky a očistíme stonkový zeler. Mäso preložíme na plech, posypeme čerstvým rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 5 – 7 minút. Do rozpálenej panvice s olivovým olejom prihodíme pripravenú cibuľu, následne zeler, osolíme, okoreníme, pridáme na pásiky nakrájanú pancettu, cesnak, nakrájanú hlivu, dosolíme, dokoreníme a za občasného premiešania restujeme. Mäso vyberieme z rúry, pridáme plátky masla, zakryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť. Prílohu podlejeme bielym suchým vínom a stiahneme z ohňa. Mäso po odpočinutí nakrájame, v reze osolíme, okoreníme a podávame.
Servírovanie
Bravčovú panenku s restovanou hlivou, zelerom a pancettou, prelejeme výpekom z mäsa a dozdobíme lístkami stonkového zeleru.






Marcel Ihnačák