1
15
Plnená paprika s paradajkovou omáčkou a domácou knedľou

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou a domácou knedľou

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 150 g dlhozrnnej ryže Golden Sun
  • rastlinný repkový olej Vita D´or
  • 2 – 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • voda
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 15 guľôčok čierneho celého korenia Kania
  • 7 guľôčok nového korenia Kania
  • 2 bobkové listy Kania
  • 13 g droždia
  • 400 g polohrubej múky Belbake
  • soľ Kania
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
  • 1 lyžica majoránu Kania
  • 1 lyžička oregana Kania
  • 1 lyžička červenej mletej papriky kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 2 vajcia
  • 8 – 10 paprík
  • 300 g paradajkového pretlaku Kania

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, kuchynskú utierku, špagát

Tip: Pozri naše kuchynské roboty.

POSTUP

150 g ryže uvaríme podľa návodu.

Počas varenia ryže uvaríme vývar na paradajkovú omáčku. V hrnci na oleji necháme skaramelizovať 2 lyžice cukru. Keď karamel zhnedne, zalejeme ho 2 l vody. Prihodíme olúpanú celú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čierne aj nové korenie a bobkové listy. Osolíme a vývar varíme približne 60 minút.

Kým sa vývar varí, pripravíme cesto na knedle. V 250 ml teplej vody rozmiešame droždie a štipku cukru. V mise zmiešame múku, 2 lyžice oleja a štipku soli. Prihodíme zmes pripravenú z droždia a v robote s nadstavcom hák vymiesime cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť 45 – 60 minút.

Mäso zmiešame so sušeným cesnakom, majoránom, oreganom, červenou paprikou, korením a soľou. Pridáme uvarenú ryžu a vajcia. Zmes premiešame a podľa potreby ešte dochutíme.

Papriky umyjeme, vrchy so stopkou odrežeme a očistíme od zrniečok. Každú papriku naplníme mäsovou zmesou. 

Uvarený vývar precedíme a pridáme paradajkový pretlak. Necháme prevrieť a do hrnca vložíme papriky plnené mäsovou zmesou. Varíme ich približne 15 minút.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, z ktorých vypracujeme bochníky. Pomúčime a necháme ešte chvíľu pod utierkou podkysnúť. Do väčšieho hrnca nalejeme približne 5 cm vody. Prikryjeme kuchynskou utierkou, ktorú po obvode hrnca zviažeme špagátom. Do utierky vložíme bochník, ktorý potrieme olejom zakryjeme ďalším hrncom a varíme nad parou približne 30 minút.

Servírovanie

Plnenú papriku s omáčkou servírujeme s domácou parenou knedľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • V
    Veronika Lu
    12. november 2023, 09:57

    Skvelý recept, od kedy som vyskúšala tento recept, robím len takto. Prvotný vývar zaručí plnú chuť skvelej paradajkovej omáčky. Ja ešte pridávam trošku škorice. Mňam:)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať