Bravčové karé na bylinkách s fazuľou
Pečené zemiaky
- 400 g malých zemiakov
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
Fazuľa
- rastlinný olej Promienna
- 100 g uherskej klobásy Pikok
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g červených fazúľ Kidney v náleve Freshona
- 75 g veľkých bielych fazúľ Cornfarm
Bravčové karé
- 4 plátky bravčového karé
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať)
POSTUP
POTREBUJEME
- plech na pečenie
Pečené zemiaky
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, rozprestrieme na plech na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom osolíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° približne 35 - 40 minút.
Fazuľa
Na oleji dochrumkava orestujeme klobásu nakrájanú na kocky, šalotku nadrobno a cesnak na plátky. Podlejeme vínom a necháme prevariť, aby sa z vína odparil alkohol. Potom prilejeme smotanu a pridáme červenú fazuľu a bielu fazuľu, ktorú sme predtým uvarili podľa návodu na obale. Prilejeme výpek z opekania mäsa a vmiešame nasekané listy byliniek (stonky použijeme na pri príprave mäsa).
Bravčové karé
Plátky mäsa osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Po otočení pridáme maslo, stonky byliniek, prikryjeme pokrievkou a necháme 3 - 4 minúty odpočinúť.
Servírovanie
Plátky bravčového karé podávame s fazuľou a pečenými zemiakmi, pokrm dozdobíme petržlenovou vňaťou.