Celozrnné špagety so syrom cottage, s pórom a šampiňónmi
- 400 g syra cottage Pilos
- 120 g anglickej slaniny Pikok (plátky)
- 200 g póru (iba biela časť)
- 16 šampiňónov
- 8 strúčikov cesnaku
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml suchého bieleho vína
- 400 g celozrnných špagiet Combino
- 2 hrste čerstvej bazalky
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Omáčka
Slaninu nakrájame na rezance. Bielu časť póru pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pásiky. Očistené šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a cesnak na plátky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom najskôr slaninku, potom šampiňóny, pór a nakoniec cesnak. Zľahka osolíme a okoreníme. Podlejeme bielym vínom a krátko prevaríme.
Špagety
Celozrnné špagety varíme 7 – 8 minút v osolenej vriacej vode a potom ich scedíme. Na druhú rozohriatu panvicu dáme omáčku a uvarené špagety. Premiešame, pridáme syr cottage a krátko prehrejeme. Ochutíme hrsťou nahrubo nasekanej bazalky a nastrúhaným syrom Grana Padano. Ešte raz premiešame.
Servírovanie
Na tanier naložíme pripravenú porciu špagiet. Posypeme trochou nastrúhaného syra Grana Padano, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
Tip
Aby sa špagety s omáčkou lepšie spojili, odporúčame pripraviť najviac 2 porcie na jednej panvici.