Bravčové karé so špenátom a hruškou
- 600 g bravčové karé bez kosti
- mleté čierne korenie Mikado
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžice masla Pilos
- 2 zrejúce kozie syry Pilos
- 200 g varených zemiakov
- repkový olej Vita D'or
- 2 hrušky
- 1 červená cibuľa
- 125 g baby špenátu
- pražené a solené kešu orechy Alesto
- mletá ostrá paprika Mikado
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
- alobal
- flambovaciu pištoľ
Bravčové karé so syrom
Plátky bravčového karé okoreníme, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme 2 - 3 minúty z každej strany. Hotové mäso preložíme na tanier. Na každý plátok dáme kúsok masla, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Pred servírovaním dáme na vrchnú stranu plátky kozieho syra a pomocou flambovacej pištole zapečieme.
Restované zemiaky, hrušky a špenát
Zemiaky uvaríme so šupkou, nakrájame na mesiačiky, opečieme v rozpálenej panvici s rastlinným olejom do chrumkava a osolíme. Zemiaky preložíme do misky alebo na tanier a na panvici opečieme mesiačiky hrušiek. K hotovým hruškám pridáme studené maslo a na vypnutej panvici dopečieme.
V rozpálenej panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme a osušíme na kuchynskej utierke.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme špenát, zemiaky a hrušky. Na špenát položíme zapečené bravčové karé so syrom a posypeme nasekanými restovanými kešu orechmi, ktoré sme zľahka poprášili ostrou paprikou.