Plnený králik s krémovým špenátom
- 1,2 kg králičích dielov
- 2 malé svetlé bagety
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla Pilos
- 50 ml mlieka Pilos
- 2 vajcia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- rastlinný olej Promienna
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g čerstvého špenátu
Postup
POTREBUJEME
- alobal
Najskôr si pripravíme plnku. Bagety nakrájame na kocky a preložíme ich do misky. Polovicu cibule nakrájame najemno a orestujeme ju zľahka na masle. Podlejeme mliekom a necháme prejsť varom. Zmes prilejeme k nakrájaným bagetám a pridáme vajcia. Ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame a plnku necháme asi 15 minút odpočívať.
Umyté a osušené králičie trupy a stehná vykostíme. Kosti, odrezky a pliecka použijeme na vývar.
Vykostené časti králika osolíme, okoreníme a naplníme plnkou. Každú časť zabalíme dôkladne do alobalu, ktorý sme potreli trochou oleja. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou (približne do výšky 2 cm) a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Králika po upečení necháme asi 15 minút odstáť a až potom odstránime alobal. Plnené trupy pred servírovaním nakrájame na plátky.
Druhú polovicu cibule a cesnak nasekáme najemno a orestujeme na rozpálenej panvici s olejom. Podlejeme smotanou a necháme zredukovať na hustotu kondenzovaného mlieka. Stiahneme z ohňa a primiešame vopred sparený a vyžmýkaný špenát nakrájaný na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu krémového špenátu a na naň položíme plátok plneného králičieho trupu a kúsok stehna.