9
47
Pečený králik so sušenou šunkou

Pečený králik so sušenou šunkou

1 h 45 m
4 porcie
  • 1 celý králik
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarín
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 300 g zemiakov
  • 200 g cherry paradajok
  • 100 g šunky sušenej vzduchom Dulano
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • alobal

Postup

Králika naporciujeme na menšie kusy a poukladáme do zapekacej misy. Osolíme a okoreníme. Polejeme olivovým olejom a posypeme nasekaným čerstvým rozmarínom. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, pór na väčšie kúsky, umyté neošúpané zemiaky nakrájané na štvrťky a celé cherry paradajky. Všetko ešte raz zľahka osolíme a okoreníme. Na záver na mäso a zeleninu pridáme sušenú šunku nakrájanú na väčšie pásiky. Podlejeme bielym vínom, teplým vývarom, zľahka pokvapkáme olivovým olejom a prikryjeme alobalom. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 1,5 hodiny. V polovici pečenia alobal odstránime a králika necháme zapiecť.

Servírovanie

Králika pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať