1
14
Bravčové kocky s tymianom a olivami

Bravčové kocky s tymianom a olivami

1 h 0 m
4 porcie
  • 500 g bravčových kociek na guláš
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • čerstvý tymian
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 100 g čiernych olív bez kôstok
  • 100 m suchého bieleho vína
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 1 baklažán
  • 2 papriky (červená a žltá)
  • 1 cuketa
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • olivový olej Biotrend
  • 1 citrón
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • panvicu
  • sitko
  • kuchynské utierky
  • grilovaciu panvicu

Dusené bravčové kocky

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej bravčovej masti dozlatista. Pridáme bravčové kocky a nahrubo nasekaný tymian. Ochutíme čiernym korením, soľou a bravčové kocky opečieme dozlatista. Pridáme čierne olivy nakrájané na štvrtinky. Podlejeme suchým bielym vínom a dusíme, kým sa alkohol z vína neodparí. Potom podlejeme vývarom, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Bravčové kocky dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme vývarom. V menšom kastróliku alebo panvici si pripravíme redšiu zápražku – k rozpustenému maslu prisypeme hladkú múku a restujeme 3 – 4 minúty. Zápražku pridávame k mäsu za stáleho miešania a spolu varíme ešte 5 minút.

Grilovaná zelenina

Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré prekrojíme na polovice, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme na papierových utierkach. Červenú a žltú papriku zbavenú jadierok nakrájame na väčšie kocky, cuketu na plátky a lahôdkovú cibuľku na polovice, prípadne štvrtiny. Nakrájanú zeleninu preložíme do misky, osolíme a okoreníme. Posypeme nasekaným tymianom, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Na rozohriatu grilovaciu panvicu pridáme trochu olivového oleja a postupne grilujeme nakrájanú zeleninu. Na záver ju pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu grilovanej zeleniny a vedľa dusené bravčové kocky s tymianom a olivami. Na záver ozdobíme lístkami čerstvého tymianu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info