Alpské makaróny
Suroviny
- 3 jablká
- 50 g masla Pilos
- soľ Kania
- 300 g anglickej slaniny Pikok
- 2 cibule
- 3 zemiaky
- 400 g makarónov Combino
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g syra eidam Pilos
- 150 g syra ementál Pilos
Potrebujeme
hrniec, panvicu, strúhadlo
Postup
Jablká ošúpeme, nakrájame ich na menšie kúsky a varíme v hrnci s maslom na kašovitú konzistenciu. Počas varenia ich ochutíme soľou. Slaninu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do panvice vytopiť. Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Slaninu vyberieme a na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu. Osolíme a odstavíme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca s vriacou osolenou vodou dáme variť zemiaky. Varíme domäkka. Po uvarení precedíme. V druhom hrnci vo vriacej osolenej vode uvaríme makaróny. Po uvarení precedíme. Prilejeme smotanu na šľahanie, prisypeme nastrúhaný eidam aj ementál. Osolíme, okoreníme, prihodíme zemiaky a premiešame.
Servírovanie
Na tanier naložíme porciu makarónov, navrch pridáme cibuľu so slaninou a na záver jablkové pyré.