Steak z hovädzej sviečkovice s chimichurri
- 4 steaky z hovädzej sviečkovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 hrste čerstvého oregana
- 1 lyžica bieleho vinného octu Acentino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
Potrebujeme:
- alobal
Omáčka chimichurri
Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Štipľavú papričku zbavíme semienok a nakrájame nahrubo. Bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Ochutíme soľou, bielym vinným octom a rozmixujeme dohladka. Necháme chvíľu odpočívať. Potom prilejeme olivový olej, premiešame a necháme 20 - 30 minút odstáť.
Steaky
Steaky umyjeme a osušíme. Každý steak potrieme malým množstvom omáčky chimichurri a grilujeme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici z každej strany 3 - 4 minúty. Steaky jemne posolíme, zabalíme do alobalu a necháme dôjsť. Steaky podávame potreté so zvyšnou omáčkou chimichurri.