0
32
Bravčové pliecko na smotane s restovanou tekvicou

Bravčové pliecko na smotane s restovanou tekvicou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Pliecko na smotane

  • 1 kg bravčového pliecka bez kosti v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 bobkové listy Kania
  • nové korenie Kania
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý alebo sušený tymian
  • čerstvý rozmarín
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • cca 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice Kania
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 70 g masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať


Restovaná tekvica

  • 1 tekvica Hokkaido
  • čerstvý alebo sušený tymian
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ citróna
  • 20 g masla Pilos

Potrebujeme

stredne veľký kastról, panvicu

POSTUP

Pliecko na smotane

Očistené mäso osolíme, okoreníme a sprudka restujeme v kastróle na rozpálenom oleji zo všetkých strán.

Keď je pliecko do zlatista opečené, postupne pridávame bobkové listy, nové korenie a na drobno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Ochutíme tymianom a nasekaným rozmarínom. Premiešame a restujeme približne 5 minút. Podlejeme vínom, z ktorého necháme odpariť alkohol a potom vývarom tak, aby mäso bolo zaliate do 2/3. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme. Približne po 30 minútach dochutíme horčicou a dusíme cca ďalšiu hodinu. Asi 5 minút pred dokončením pridáme smotanu a maslo.

Restovaná tekvica

Umytú a osušenú tekvicu rozpolíme a jadierka vydlabeme.

Tip: Tekvicové jadierka nevyhadzujeme. Môžeme ich umyť a namočiť na pár hodín do osolenej vody. Potom ich osušené rozložíme na plech vystlaný papierom, pokvapkáme olejom, osolíme a pečieme v rúre vyhriatej na 120 – 130 °C približne 90 minút. Počas pečenie ich občas premiešame.

Dužinu z tekvice nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misky, osolíme, okoreníme, polejeme olejom, posypeme tymianom a zľahka premiešame. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Po chvíli pridáme cibuľu nakrájanú na lupienky a cesnak na plátky. Na záver dochutíme citrónovou šťavou, do panvice pridáme maslo a necháme roztopiť.

Servírovanie

Bravčové pliecko servírujeme nakrájané na plátky so smotanovou omáčkou a restovanou tekvicou. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať