Morčacia roláda s hráškovým pyré a mätou
Morčacie prsia
- 850 g morčacích pŕs v celku
- 100 g slaniny na plátky Dulano
- 1 cibuľa
- 150 g šampiňónov
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 vajce
- olivový olej Primadonna
Hráškové pyré
- 50 g masla Pilos
- 1 cibuľa
- 250 g mrazeného hrášku Chira
- 100 ml hydinového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- cca 10 lístkov čerstvej mäty
- 100 g uvarených zemiakov
Zelenina
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 šalotka
- 12 cherry paradajok
- 200 g mrazeného hrášku Chira
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- alobal
- teplomer so sondou
- zapekaciu misu
- tyčový mixér
- lis na zemiaky
Morčacie prsia
Najskôr pripravíme náplň. Slaninu nakrájame na malé kocky, ktoré orestujeme na panvici. Postupne k nim pridávame nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kocky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie a restujeme, pokým sa neodparí takmer všetka tekutina, ktorú pustili šampiňóny. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a necháme trochu vychladnúť. Potom vmiešame vajce.
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame tak, aby nám vznikli čo najväčšie plátky. Plátky pŕs naklepe pod potravinovou fóliou natenko. Osolíme, okoreníme, nanesieme pripravenú náplň a pomocou fólie zvinieme. Rolády zabalíme do alobalu, ktorý sme pokvapkali olivovým olejom. Dôkladne uzatvoríme a vložíme do zapekacej misy s trochou vody. Do rolády zapichneme teplomer a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme, kým vnútorná teplota mäsa nevystúpi na 70 °C. Po upečení necháme mäso chvíľu odpočívať a potom ho vybalíme opatrne z alobalu.
Hráškové pyré
V hrnci s rozpusteným maslom orestujeme najemno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridáme hrášok, soľ, korenie a vývar. Varíme domäkka (asi 10 minút). Potom prilejeme smotanu, pridáme najemno nasekanú mätu a uvarené zemiaky nakrájané na malé kocky. Rozmixujeme dohladka.
Zelenina
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom najemno nasekanú šalotku. Pridáme hrášok, soľ, korenie a trochu vody. Cherry paradajky nakrájame na štvrtiny a tesne pred dokončením pridáme na panvicu k hrášku. Dávame pozor, aby sa paradajky nerozvarili.
Servírovanie
Plnené morčacie prsia podávame nakrájané na kolieska spolu s hráškovým pyré a zeleninou. Dozdobíme lístkami mäty.