Bravčové rebrá na živánsky spôsob
Suroviny
Rebrá
- 1,5 kg bravčových rebierok z karé
- 2 bobkové listy Kania
- 5 guľôčok nového korenia
- 5 guľôčok celého čierneho korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ Kania
Ešte budeme potrebovať
- 500 g zemiakov
- 2 cibule
- 1 fenikel
- 150 g oravskej slaniny
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 lyžička sušeného majoránu Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
gril, alobal, papier na pečenie
POSTUP
Do hrnca so studenou vodou ponoríme rebrá, pridáme bobkové listy, nové korenie, celé čierne korenie, pretlačené strúčiky cesnaku a soľ. Varíme približne 30 minút.
V mise zmiešame očistené a na kolieska nakrájané zemiaky, plátky cibule, feniklu a oravskej slaniny. Ochutíme soľou, korením, olejom, vínom, sušeným majoránom a strúčikmi cesnaku. Premiešame a na papier na pečenie rozložíme pripravenú zmes a predvarené rebrá. Polejeme olejom, ochutíme korením a čerstvým tymianom. Zabalíme a papier na pečenie obalíme ešte v alobale. Grilujeme v rozpálenom grile približne 30 minút.
Lahôdkovú cibuľku nasekáme nadrobno.
Servírovanie
Bravčové rebrá na živánsky spôsob posypeme lahôdkovou cibuľkou a feniklovou vňaťou.