0
0
Husacie prsia s plnkou zo sušeného ovocia a tekvicovým pyré

Husacie prsia s plnkou zo sušeného ovocia a tekvicovým pyré

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny


Husacie prsia s plnkou

  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 šalotky
  • 2 staršie rožky alebo žemle
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 100 g sušených sliviek Alesto
  • 100 g sušených marhúľ Alesto
  • 2 vajcia
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 4 husacie prsia


Tekvicové pyré

  • 850 g tekvice hokkaido
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 cibuľa
  • 10 g štipľavej papričky
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 50 g masla Pilos
  • 200 ml čerstvej smotany Pilos (33 %)


Ružičkový kel

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 100 g ružičkového kelu

Potrebujeme 

panvicu s pokrievkou, misu, špáradlá, zapekaciu misu s pokrievkou, mixér, alobal, cukrárske vrecko


Postup

Husacie prsia s plnkou

V panvici rozpustíme maslo a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku dosklovita. Rožky alebo žemle nakrájame na kocky a v miske ich zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, nadrobno nakrájaným sušeným ovocím a vajcami. Osolíme, okoreníme a pridáme orestovanú šalotku. Všetko dôkladne premiešame a necháme asi 10 minút odstáť, aby sa suroviny spojili. Na husacích prsiach narežeme kožu. Prsia nakrojíme, aby sme vytvorili kapsu, do ktorej pomocou cukrárskeho vrecka vložíme pripravenú plnku. Kapsu uzavrieme špáradlom, aby plnka pri pečení nevytekala. Prsia osolíme z oboch strán a na strane bez kože okoreníme. Vložíme ich do rozohriatej panvice bez tuku kožou nadol a pomaly opekáme dochrumkava. Potom prsia otočíme, necháme približne 2 minúty zatiahnuť a následne pod pokrievkou odpočívať. Po upečení odstránime špáradlá.

Tekvicové pyré

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme semienka. Nakrájame ju na kocky a vložíme do zapekacej misy. Pridáme nakrájaný zázvor, cibuľu a štipľavú papričku. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme maslo. Misu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C (program horkovzduch) približne 45 minút. Po upečení prilejeme smotanu a všetko rozmixujeme na hladké pyré.

Ružičkový kel

V panvici, v ktorej sme piekli prsia orestujeme na tuku nadrobno nakrájaný cesnak, tymian a nakrájaný ružičkový kel.

Servírovanie

Husacie prsia rozkrojíme na polovicu a podávame s tekvicovým pyré a opečeným ružičkovým kelom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať