0
12
Grilovaná polenta

Grilovaná polenta

20 min
12 porcií
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 170 g polenty
  • 35 g sušených paradajok v oleji
  • čerstvá bazalka
  •  čerstvá petržlenová vňať
  • 50 g parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja

POSTUP

POTREBUEME

  • strúhadlo
  • formu na chlebík
  • grilovaciu panvicu
  • strúhadlo
  • formu na chlebík
  • grilovaciu panvicu

Čas chladnutia: 1 hodina (ideálne cez noc)

 

Kokosové mlieko privedieme do varu, prisypeme soľ a štipku čierneho korenia. Do vriaceho mlieka zapracujeme polentu a na miernom plameni miešame 3 - 4 minúty. Akonáhle zmes začne hustnúť a odlepovať sa od dna hrnca, odstavíme. Pridáme posekané paradajky, bazalku, petržlenovú vňať a nastrúhaný parmezán. Horúcu zmes rozotrieme do formy potretej olivovým olejom a necháme minimálne hodinu chladnúť (ideálne cez noc). Po vychladnutí polentu vyklopíme z formy a nakrájame na hrubšie hranolčeky alebo iný ľubovoľný tvar. Opatrne opekáme z každej strany asi 2 minúty na grilovacej panvici potretej olivovým olejom. Hranolčeky otáčame vždy až keď je spodná časť dostatočne prepečená a ľahšie sa s ňou manipuluje.

 

Servírovanie

Podávame s jogurtovým či paradajkovým dipom, nakladanou zeleninou alebo olivami. Skvelo sa hodí aj ako príloha k iným jedlám, šalátom či polievkam.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať