Bravčové špízy s paradajkami a tvarohovým dipom
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- čerstvá bazalka
- 50 ml olivového oleja Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 500 g bravčových kociek na guláš
- 300 g cherry paradajok
- 3 cibule
- 4 lyžice jemného tvarohu Pilos
- 6 lyžičiek kyslej smotany Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvá pažítka
- morská soľ v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- drevené špajdle
Bravčové špízy
Vo väčšej miske zmiešame nadrobno nasekaný cesnak, nasekané lístky čerstvého rozmarínu a bazalky, olivový olej a čierne korenie. Pridáme bravčové kocky, dobre premiešame a marinujeme v chladničke aspoň 30 minút. Na vopred namočené špajdle napichujeme striedavo kúsky mäsa, cherry paradajok a osminky cibule. Grilujeme, kým nie je mäso zlatohnedé.
Tvarohový dip
Tvaroh a smotanu vymiešame spolu dohladka, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, pažítku a ochutíme soľou.