XXL Gyoza
Suroviny
- 300 g hladkej múky Belbake
- 150 ml vody
- štipka soli Kania
- 25 g sušených shiitake húb
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 lahôdková cibuľka
- 3 listy pekinskej kapusty
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého zázvoru Kania
- 1 lyžica sójovej omáčky
- čierne mleté korenie Kania
- 500 g mletého bravčového mäsa
Potrebujeme
potravinársku fóliu, panvicu, valček
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame múku, teplú vodu so štipkou soli a vymiesime tuhé cesto. Následne ho zabalíme do fólie a necháme minimálne 30 minút odstáť.
Plnka
Huby necháme napučať vo vriacej vode. Následne ich nasekáme nadrobno a orestujeme v panvici s olejom. Prihodíme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku a pekinskú kapustu. Podlejeme vodou, aby sa huby dusili. Zmes ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, mletým zázvorom, sójovou omáčkou, soľou a korením. Hubovú zmes primiešame k bravčovému mäsu a necháme chvíľu odstáť.
Gyoza
Pracovnú plochu posypeme múkou a cesto rozvaľkáme natenko. Pomocou malého taniera vykrojíme kruh. Stred kruhu naplníme 3 lyžicami plnky, cesto po stranách uzatvoríme a vrch vytvarujeme do tvaru Gyozy.
Tip: Zvyšky z cesta nevyhadzujeme, opäť ich spracujeme a následne rozvaľkáme.
Na rozohriatej panvici ich opekáme približne 5 minút dochrumkava. Následne do panvice prilejeme 1 – 2 cm vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 10 – 15 minút. Naparené ich necháme ešte pár minút zapiecť v panvici dochrumkava.