0
3
Hovädzia falošná sviečková s horčicovo-medovou omáčkou

Hovädzia falošná sviečková s horčicovo-medovou omáčkou

2 h 30 m
6 porcií

Suroviny

  • 1 kg hovädzej falošnej sviečkovej
  • 50 g oravskej slaniny Pikok
  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 4 mrkvy
  • 4 petržleny
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 3 bobkové listy Kania
  • čerstvý tymian
  • 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
  • 1 lyžica medu
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • zeleninový vývar


Varené zemiaky

  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 cibuľa


Zápražka

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • Ešte budeme potrebovať:
  • šťava z 1 citróna
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

alobal, sitko


Postup

Mäso pozdĺžne prekrojíme. Do mäsa urobíme zárezy a prešpikujeme ho slaninou. Osolíme, okoreníme z oboch strán a dáme do hrnca s rozpálenou bravčovou masťou opekať. Koreňovú zeleninu (mrkvu a petržlen) nakrájame na menšie kúsky a prihodíme k mäsu. Pridáme nové korenie a bobkové listy. Následne prihodíme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Ochutíme tymianom. Mäso vyberieme a do zmesi pridáme horčicu, med a biele suché víno. Keď sa z vína odparí alkohol, zalejeme vývarom alebo vodou. Mäso vrátime späť do hrnca, premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme kým mäso zmäkne. Umyté, očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Uvarené mäso vyberieme z hrnca, prikryjeme alobalom a omáčku precedíme cez sitko späť do hrnca. Necháme prevrieť. Zahustíme zápražkou, ktorú pripravíme zmiešaním smotany a múky. Premiešame a na záver do omáčky prilejeme šťavu z citróna. Opäť premiešame a podľa potreby dochutíme soľou. Na rozpálenej panvici s olejom a maslom orestujeme tenké pásiky cibule dozlatista. Cibuľu prihodíme k precedeným zemiakom a premiešame.

Servírovanie

Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a omáčkou. Na záver posypeme natrhanou petržlenovou vňaťou.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať